lauantai 14. tammikuuta 2012

Feta-yrtti-kesäkurpitsapihvit

En ole koskaan erityisemmin pitänyt kesäkurpitsasta. Raakana se maistuu puulle ja ensimmäinen kesäkurpitsaruoka, jota söin oli karmea kokemus. Silti olen useasti ajatellut, että ehkä se on vain reseptistä kiinni. Kun sain lahjaksi Gordon Ramsayn keittokirjan Maailma keittiössä ja löysin sieltä feta-yrtti-kesäkurpitsapihvireseptin, niin ajattelin, että jos Gordon Ramsay ei saa minua tykästymään kesäkurpitsaan niin ei sitten varmaan kukaan eikä mikään.


3 keskikokoista  kesäkurpitsaa (n 500 g)
merisuolaa ja mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli ohuesti suikaloituna
3 isoa munaa
200 g fetaa kuutioituna
pieni kourallinen mintunlehtiä silputtuna
pieni kourallinen tilliä silputtuna
2 rkl pinjansiemeniä
3 - 4 rkl vehnäjauhoja

Tarjoiluun:
sitruunalohkoja
sileälehtistä persiljaa

Raasta kesäkurpitsat karkeaksi raasteeksi. Jätä raaste valumaan kulhon päälle siivilään. Sirottele päälle suolaa, sekoita ja anna seistä n. 10 minuuttia. Painele raastetta vielä käsin, jotta mahdollisimman paljon nestettä poistuu. Siirrä kesäkurpitsaraaste isoon kulhoon.

Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää pannulle sipuli sekä hyppysellinen suolaa ja mustapippuria. Kuullota sipulit pannulla. Anna jäähtyä hieman ja sekoita kesäkurpitsaraasteen joukkoon.

Lisää munat, pieneksi kuutioitu feta, silputut yrtit, pinjansiemenet ja 3 rkl vehnäjauhoja kesäkurpitsaseokseen. Jos seos tuntuu liian kostealta, sekoita vielä 1 rkl vehnajauhoja seokseen.

Kuumenna oliiviöljyä paistinpannulla ja paista kakkuset pienissä erissä: annostele muutama lusikallinen seosta öljyyn niin etteivät kakkuset osu toisiinsa ja paista kullanruskeiksi (2 - 3 minuuttia per puoli). Siirrä valmiit pihvit lämmitetylle lautaselle, jonka päällä on pala talouspaperia. Pidä lämpiminä sen ajan, kun valmistat loput pihvit. Annoksesta tulee n. 22 - 24 pihviä.

Koristele sitruunalohkoilla ja sileälehtisellä persiljalla.

Tarjoilin pihvit pekoniporkkanoiden kanssa ja hyvältä maistuivat. Tosin kesäkurpitsan ystävää minusta ei näytä tulevan millään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti