sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Tomaattipiirakka

Pöydällä oli kulhollinen nahistuneita tomaatteja, joten päätin piilottaa ne tomaattipiirakkaan.
Ohje on vanha suosikki. Teen piirakkaa usein kesäaikaan, kun tomaatit ovat parhaimmillaan, tosin hyvälle nämä nahistuneetkin maistuivat. En muuten tiedä valmistetaanko tuota Hovi tsatsiki tuorejuustoa enää, kun en ole sitä aikoihin löytänyt kaupasta. Käytin tällä kerralla Creme Bonjour Kreikkalainen valkosipuli tuorejuustoa, mutta muistaisin, että jonkun tuorejuuston makuna on kreikkalaiset yrtit, joka on parempi vaihtoehto.




Pohja:
1 dl perunahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
2 dl juustoraastetta
100 g sulatettua voita
1 dl kylmää vettä

Sekoita perunahiutaleet, vehnäjauho ja juustoraaste kulhossa. Sekoita mukaan sulatettu voi. Lisää vesi mukaan pienissä erissä, kaikkea ei välttämättä tarvitse käyttää. Taikinasta pitäisi tulla kiinteä pallo, mutta taikinan pitäisi silti olla niin pehmeää, että sen pystyy painelemaan vuokaan.




Anna taikinan levätä hetken ja painele se sen jälkeen piirakkavuokaan.




Täyte:
2 isoa sipulia
6 tomaattia
200 g tsatsiki tuorejuustoa (Hovi) tai kreikkalainen valkosipuli tuorejuustoa (creme bonjour)
0,5 rkl oreganoa
3/4 tl suolaa
4 munaa
0,5 dl oliiveja viipaloituna
öljyä paistamiseen

Leikkaa sipulit pieneksi silpuksi. Leikkaa 4 tomaattia kuutioiksi ja 2 viipaleiksi. Kuutiot tulevat täytteeseen ja viipaleet piirakan päälle koristeeksi.



Kuullota sipulit pannulla öljyssä. Lisää mukaan tuorejuusto ja siirrä pannu pois levyltä. Kun tuorejuusto on sulanut, lisää mukaan munat, tomaattikuutiot, suola ja oregano.



Kaada täyte piirakkapohjalle. Koristele piirakka tomaattiviipaleilla ja oliiviviipaleilla.



 



Paista piirakkaa uunin alimmalla tasolla 200 asteen lämmössä  noin 40 minuuttia.






Ps. Pieni lisäys: parhaimmillaan haaleana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti