perjantai 27. huhtikuuta 2012

Vappukakku piknikille

Selailin viime viikonloppuna vanhoja Glorian ruoka ja viini -lehtiä ensimmäisestä numerosta alkaen. Olen säästellyt lehtiä, mutta käytännössä sellaista pinoa on ihan mahdotonta alkaa selaamaan silloin kun oikeasti olisi tarpeen löytää hyvä resepti. Siispä päädyin ottamaan talteen mielenkiintoisimmat reseptit ja kauneimmat kuvat parempaa arkistointia varten. Hyviä ja kokeilemisen arvoisia reseptejä löytyi paljon. Vuoasta lusikoitava kakku oli ensimmäinen, joka päätyi kokeiltavaksi.


Tässä kakussahan maut eivät ole mitenkään uusia, rahkatäytteisiä hedelmillä koristeltuja täytekakkuja on nähty ennenkin. Halusin kuitenkin kokeilla miten kätevä on tuo idea siitä, että kakku on vuoassa ja lusikoidaan lautasille suoraan vuoasta. Täydellinen kakku piknikille siis.


Ja kätevähän tuo tosiaan olikin. Vuoassa kakku on helppo kuljettaa minne vaan. Ja heti maistettuani tiesin, että tätä tehdään toistekin. Monta makuyhdistelmää tuli heti mieleen ja luulen, että marjainen versio on parempi kuin tämä hedelmäversio. Kakku on myös todella helppo tehdä.
Kakkupohja:
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Lisäksi:
voita
korppujauhoja
Vichy Citronellea

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vaahdota munat, sokeri ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon ja sekoita. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja sekoita. Paista pohjaa 200 asteessa noin 15 - 20 minuuttia.



Jäähdytä kakkupohja ja kostuta se Vichy Citronellella.


Kermarahka:
1 prk rahkaa
2 dl kuohukermaa
2 prk Piltti Aurinkoinen hedelmäsosetta
1 tl vaniljasokeria
(0,5 dl sokeria)

Sekoita hedelmäsose ja rahka keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä rahkaseokseen. Mausta vaniljasokerilla. Tarkista maku ja lisää halutessasi sokeria.
Levitä seos kakkupohjalle.


Koristelu:
2 tlk säilykeananasta (450 g/prk)
1 kg vihreitä tai tummia viinirypäleitä
2 -3 kiiviä
4 punaista luumua tai nektariinia


(kuvan kakussa on koristeena puolikas tuoretta ananasta, terttu viinirypäleitä,
1/4 cantaloupemelonista ja 3 kiiviä)


Valuta anannasrenkaat siivilässä ja paloittele ne. Irroita viinirypäleet kannoistaan. Kuori kiivit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa luumut tai nektariinit suikaleiksi.


Asettele hedelmäpalat ja viipaleet rahkaseoksen päälle.


Kiille:
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Kiehauta vesi ja vatkaa hyytelösokeri joukkoon. Keitä seosta 2 - 4 minuuttia ja jäähdytä pari minuuttia. Kuori pinnalle syntynyt vaahto lusikalla.

Levitä juokseva kiille hedelmien päälle.



Valmista kakku vähintään 6 tuntia ennen tarjoamista ja säilytä kylmässä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti