perjantai 13. heinäkuuta 2012

Granola

Olen tainnut aiemminkin kirjoittaa, että en oikein tykkää valmiiksi maustetuista jogurteista. Siksi ostan pääsääntöisesti maustamattomia jogurtteja ja lisään niihin marjoja ja hedelmiä. Välillä teen granolaa siemenistä ja hiutaleista. Tätä voi muunnella helposti sen mukaan mitä hiutaleita, siemeniä tai pähkinöitä kaapista löytyy.


1 dl kaurahiutaleita
1 dl spelttihiutaleita
0,5 dl mantelilastuja
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
1 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl fariinisokeria
3 rkl rypsiöljyä
2 rkl vettä
ripaus suolaa
0,5 tl vaniljasokeria

Yhdistä kaikki kuivat aineet kulhossa muruseosta varten. Lisää loput ainekset ja sekoita.

Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille. 

Seos ennen paistoa
 Paista 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia kunnes seos on kullanruskeaa. Vahdi kuitenkin, ettei pääse kärähtämään. Jäähdytä. Säilytä muruseos ilmatiiviissä rasiassa.

Tarjoile maustamattoman jogurtin ja marjojen kanssa.

Valmis seos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti