lauantai 8. syyskuuta 2012

Mummun syksyn pataa

Tämä on vaihteeksi toisen mummuni resepti. Ruoka on parhaimmillaan nyt, kun kaupat ovat pullollaan tuoreita kotimaisia vihanneksia ja juureksia. Tähän asti olen aina tehnyt ruoan valkokaalista, mutta koska valkokaalit olivat kaupassa hurjan kokoisia, nappasin mukaan paljon pienemmän savoijinkaalin. Valkokaali on kuitenkin parempi vaihtoehto.


300 g paistia suikaleina (käytin sisäpaistia)
2 sipulia viipaleina
1 rkl kuminaa
6 kokonaista maustepippuria
 6 kokonaista valkopippuria
2 laakerinlehteä
0,5 l lihalientä
3 isoa porkkanaa viipaleina
1 l kaalia suikaleina
0,5 l perunalohkoja
1 dl silputtua persiljaa
 (suolaa)

 Ruskista liha padassa. Lisää mukaan sipuliviipaleet, porkkanaviipaleet ja kaali. Jos liha ei ole takuumureaa sitä kannattaa haudutella sipuliviipaleiden ja lihaliemen kanssa pidempään ennen porkkanaviipaleiden ja kaalin lisäämistä.




 Sekoittele hetken aikaa. Lisää mausteet ja lihaliemi.


Jätä pata hautumaan miedolle lämmölle. Lisää pataan perunalohkot, kun kaali on melkein kypsää. Lisää tarvittaessa nestettä. Anna hautua, kunnes perunat ovat kypsiä.



Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Sekoita persiljasilppu valmiiseen ruokaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti