sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Glorian pinaatti-pekonipasta ja uppomuna

Jääkaapissa oli puoli pussillista tuoretta pinaattia ja mietin mihin sen käyttäisin ennen kuin se nahistuu. Seuraavana päivänä postiluukusta tupsahti uusin Glorian ruoka ja viini ja siinä sattui olemaan pinaatti-pekonipastan ohje. Kerrankin sattui käymään säkä ja kaapissa oli jopa ainekset valmiina - paitsi yksi. Parmesania ei kaapista löytynyt ja lähi-Siwasta sitä ei todellakaan löydy. Onneksi jääkaapin perukoilla oli gruyerea. Pasta maistui muuten hyvälle - kiva nopsa arkiruoka.


350 g spagettia
4 kananmunaa
150 g tuoretta pinaattia
80 g pekonia
4 rkl voita
1 dl vastaraastettua parmesania
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria myllystä

Uppomunien keitinvesi:
3 l vettä
1 rkl etikkaa

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.


Kypsennä uppomunat pastan kypsyessä. Keitä vesi kiehuvaksi isossa kattilassa. Alenna lämpöä niin, että vesi porisee hieman. Lisää etikka. Riko munat yksitellen pikkukulhoihin. Pyöräytä keitinvesi pyörteille esimerkiksi puulastalla. Kaada munat yksitellen keitinveteen joko suoraan kulhosta tai keittokauhasta. Keitä noin neljä minuuttia. Nosta reikäkauhalla hetkeksi talouspaperin päälle valumaan.


Huuhtaise pinaatit ja pilko pekoni pieniksi paloiksi. Paista pekonia muutama minuutti keskilämmöllä. Lisää pinaatti ja voi. Kääntele seosta kunnes se lämpiää.

Valuta pasta ja ota hieman keitinvettä talteen.

Sekoita pasta ja pinaatti-pekoniseos sekä parmesanraaste. Lisää halutessasi hieman keitinvettä. Mausta pippurilla ja tarkista suola - en pitänyt tarpeellisena lisätä sitä.

Lisää annoksen päälle uppomuna. Tarjoile parmesanin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti