lauantai 29. marraskuuta 2014

Kanapitat

 Tämä on lempipikaruokani, johon en vaivaudu tekemään itse pitaleipiä. Kerran olen niitäkin kokeillut ja ne kyllä onnistuivat hyvin. Tämän on kuitenkin tarkoitus olla nimenomaan pikaruoka, joten pitaleivät hankin aina valmiina. Pitaleipien paras osa on tuo HERKULLINEN kastike, jonka ohje on alun perin Kodin kuvalehdestä, jossa se mainittiin salaatinkastikeena. Ja joskus aikoinaan, kun kebabit rantautuivat Suomeen, täällä yksi paikallinen kebabravintola tarjosi kebabien kanssa täsmälleen samanmakuista kastiketta.



 Tee ensin kastike tällä ohjeella.

Lisäksi tarvitaan:
4 pitaleipää
4 ohutta kanafilettä
rypsiöljyä
voita
suolaa
mustapippuria
2 pientä punasipulia
3 maustekurkkua
ruukku salaattia esim. tammenlehvä
2 tomaattia
säilöttyjä jalapenoja


Mausta ohuet kanafileet molemmilta puolilta suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna öljy ja voi pannulla. Paista kanafileitä molemmilta puolilta muutaman minuutin ajan. Leikkaa fileet ohuiksi suikaleiksi. Suikaleetkin voi vielä käyttää nopeasti pannulla.

Sillä aikaa kun kanafileet paistuvat, irroita salaatista lehdet, viipaloi tomaatit ja maustekurkut. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Pilko jalapenot pieniksi paloiksi.

Lämmitä pitaleipä mikrossa - 30 sekuntia. Avaa leipä yläosasta ja jätä alaosa kiinni. Kuvissa leipä on avattu kokonaan vain sen takia, jotta sisältö on saatu kuvattua paremmin.


Lusikoi leivän sisään kastiketta. Paina leipä kiinni, jotta kastike leviää hyvin pitaleivän sisälle.


Sujauta sisään salaattia...


...tomaattia...


...maustekurkkua...


...kanasuikaleita...


...jalapenoja...


...punasipulia...


...ja valuta lopuksi pitaleivän sisälle hieman lisää kastiketta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti