sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Strata

Taas brunssille sopivaa ruokaa. Stratan voisi kai kääntää leipävanukkaaksi. Siinä on kerroksittain leipää, juustoa ja vihanneksia - tässä tapauksessa pinaattia ja sipulia. Strata tehdään edellisenä iltana jääkaappiin odottamaan aamua, joten aamulla ei tarvitse varata aikaa kuin paistamiseen. Mutta seuraavalla kerralla teen tämän sienistä, luulen että tässä ruoassa suppilovahverot maistuvat minulle paremmin kuin pinaatti.


3 reilua kourallista tuoretta pinaattia
1 iso sipuli
3 rkl voita
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,25 tl muskottipähkinää
puolikas maalaisleipä isoina kuutioina (saa olla kuivahtanutta)
200 g raastettua gruyerea
50 g raastettua parmesania
4,5 dl maitoa
5  munaa
2 tl Dijon-sinappia

Silppua sipuli ja hienonna pinaatti karkeasti. Sulata 1 rkl voita pannulla ja kiuullota sipulit siinä. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää pinaatti pannulle ja kuumenna hetki. Lisää 0,5 tl suolaa, 0,25 tl mustapippuria ja 0,25 tl muskottipähkinää.



Voitele uunivuoka reilusti voilla. Laita pohjalle 1/3 leipäkuutioista, ripottele päälle 1/3 pinaatti-sipuliseoksesta ja 1/3 juustoraasteista. Sitten taas leipäkuutioita, pinaatti-sipuliseosta ja juustoraasteita. Yhteensä 3 kerrosta. Päällimmäisessä kerroksessa pinaatti-sipuliseos ja juustoraasteet laitetaan leipäkuutioiden väliin. Tarkoitus ei ole kuorrutaa strataa juustolla vaan leipäkuutioiden pitäisi ruskettua kauniisti uunissa.


Vatkaa munat kevyesti kulhossa, lisää maito ja mausta seos sinapilla. Lisää 0,25 tl mustapippuria ja 0,5 tl suolaa.

Kaada seos vuokaan muiden ainesten päälle. Painele leipäkuuntioita hieman, jotta ne imevät maito-munaseosta.



Peitä uunivuoka kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 8 tunniksi.

Ota strata aamulla huoneenlämpöön puoleksi tunniksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Paista kunnes leipäkuutiot ovat kullanruskeita eli noin 45 - 55 minuuttia.




Ota strata uunista, anna levätä 5 minuuttia ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti