sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Stilton-purjo-leipäpaistos

Kai tämän olisi voinut nimetä strataksi tai leipävanukkaaksikin, mutta paistos mikä paistos. Tähän on helppo ujuttaa joulupöydästä jääneet juustot, kuivat leivät ja joulusinapit. Paistos sopii hyvin brunssi- tai lounasruoaksi tai iltapalaksi. Tarjoiluun kannattaa ehdottomasti varata raikasta salaattia - vaikka tätä Jamie Oliverin omenaista salaattia.


10 isoa paahtoleipäviipaletta
voita/oivariinia
(Dijon)sinappia
2 purjoa
rypsiöljyä paistamiseen
200 g stiltonia murennettuna
200 g emmentalraastetta
0,5 l maitoa
3 munaa

Päälle:
ruohosipulisilppua


Leikkaa purjot viipaleiksi tai pienemmäksi silpuksi maun mukaan. Kuumenna hiukan rypsiöljyä pannulla. Paista purjoviipaleita/-silppua pannulla miedolla lämmöllä muutama minuutti. Viipaleissa menee hiukan kauemmin kuin silpussa. Nosta pannu liedeltä.

 
Sivele paahtoleipäviipaleet toiselta puolelta sinapilla ja voilla. Leikkaa viipaleet neljään osaan - ensin kolmioiksi ja sitten vielä pienemmiksi kolmioiksi.

Riko munat kulhoon ja riko niiden rakenne. Sekoita mukaan maito.

Asettele kolmasosa leipäpaloista tasaisesti uunivuoan pohjalle. Levitä päälle kolmasosa purjoista, emmentalista ja stiltonista. Kaada päälle kolmasosa munamaidosta.


Asettele puolet lopuista leipäpaloista seuraavaksi kerrokseksi. Levitä päälle puolet lopuista purjoista, emmentalista ja stiltonista. Kaada päälle puolet lopusta munamaidosta.

Asettele päällimmäiseksi loput leipäpalat. Levitä päälle loput purjot, emmental ja stilton. Kaada päälle loppu munamaito.

Painele paistosta hieman, että kaikki leipäpalat kostuvat. Jätä 20 minuutiksi imeytymään.

Paista paistosta uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 - 40 minuuttia, kunnes paistos on kohonnut ja saanut kauniin värin.

Ripottele päälle ruohosipulisilppua. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.


Ohje: Delicious.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti