keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Mansikkakakku kätevästi vuoassa

Vapun aikaan tein tämän saman kakun hedelmistä ja epäilin, että tykkäisin enemmän marjaversiosta. Todellakin tykkäsin. Tämä vuoasta tarjottava kakku on niin paljon helpompi kuin tavallinen täytekakku ja kulkee näppärästi piknikille, mökille ja minne vaan. Kesti hyvin myös bussikuljetuksen muovipussissa :).


Pohjan, rahkan ja hyytelön ohje on blogissa jo valmiina. Katso ohjeet täältä.

 Koristeena tässä kakussa on hiukan alle pari litraa mansikoita pilkottuna ja muutama mintunlehti. Rahkassa voi käyttää piltin sijaan mausteena reilun desin verran kinuskikastiketta. Olen kokeillut sitäkin, mutta tämä raikkaampi piltti-version on mielestäni parempi.


Tässä pikaopastus kuvina.

Paista pohja vuoassa, sitä ei tarvitse irroitella. Tämä kakku tehtiin Pentikin Vanilja-vuokaan.


Jäähtynyt pohja kostutellaan Vichy Citronellella ja päälle levitetään rahkaseos.


Mansikat pilkotaan. Pienet puoliksi, keskikokoiset neljään osaan ja suuret kuuteen osaan. Sitä suurempia suomalaisilla pelloilla tuskin kasvaakaan.


Mansikanpalat ripotellaan tasaisesti rahkan päälle.


Mansikoiden päälle lusikoidaan hyytelösokeriliemi. Peitetty kakku pidetään kylmässä vähintään 6 tuntia. Valmiin kakun voi koristella mintun tai sitruunamelissan lehdillä.



Ja sitten syödään...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti