lauantai 12. tammikuuta 2013

Sienillä ja pekonilla täytetty paahtopaistirulla

Viime syksyllä sieniretken jälkeen tein tuoreista suppilovahveroista tätä paahtopaistirullaa uunijuuresten kanssa. Sitominen ei oikein ole meikäläisen vahva laji, enkä todellakaan tehnyt sitä oikeaoppisesti. Ei ollut sillä hetkellä aikaa googlailla. Rulla pysyi kuitenkin hyvin kasassa.


1 kg paahtopaistia
suolaa
mustapippuria

Täyte:
1 pkt pekonia
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 dl suppilovahveroita tai kantarelleja

Ota paahtopaisti huoneenlämpöön hyvissä ajoin.
Leikkaa paisti terävällä veitsellä auki ja nuiji kevyesti.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.


Leikkaa pekoni silpuksi. Laita pekonisilppu kylmälle pannulle ja kuumenna pannu hiljakseen. Kun pekonisilppu on paistunut hetken, lisää pannulle hienonnetut sipulit ja sienet.

Levitä täyte tasaisesti lihan keskelle, jätä reunoilta vajaaksi.

Rullaa liha ja sido se paistinarulla.

Ruskista rulla kauttaaltaan voin ja öljyn seoksessa kuumalla pannulla.


Hiero pintaan suolaa ja reilusti mustapippuria.

Laita lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan.
Paista uunin keskitasolla 120 asteessa, kunnes lihalämpömittari näyttää 58 - 62 astetta.


Anna paistin vetäytyä folioon käärittynä noin 10 minuuttia ennen leikkaamista.

Poista paistinaru ja viipaloi liha.

Tarjoa uunijuuresten kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti