lauantai 12. tammikuuta 2013

Uunijuurekset

Uunijuurekset ovat helppo ja melkoisen nopsa lisuke. Syksyllä tein niitä ties kuinka monta kertaa eri ruokien lisukkeeksi. Nämä olivat paahtopaistirullan lisukkeena.


 3 porkkanaa
puolikas lanttu
1 palsternakka
4 perunaa
1 punasipuli
2 rkl hunajaa
muutama oksa tuoretta timjamia (tai 1 rkl kuivattua)
muutama oksa tuoretta rosmariinia (tai 1 rkl kuivattua)
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

 Kuori juurekset ja leikkaa ne paksuhkoiksi puikoiksi tai lohkoiksi. Leikkaa lanttu hiukan pienemmäksi kuin muut, koska se kypsyy hitaammin.

Laita juurekset leivinpaperin päälle uunipellille tai voideltuun uunivuokaan.


Lisää hunaja, mausteet ja öljy. Sekoita.

Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Juuresten seuraksi voi kokata vaikka paahtopaistirullaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti